OPIS PROGRAMA


Kratek opis programa?

Čakajo vas: Uvodna predstavitev posta, kjer bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, individualni razgovori, spremljanje vašega počutja, tehtanje, merjenje krvnega tlaka, pulza ...., vsakodnevni program telesne vadbe (hoja ali tek, sprehodi z ogledi naravnih znamenitosti, lažji izleti, redna jutranja telovadba, razgibavanje,  itd.), vadba in učenje sprostitvenih tehnik, pa seveda post ob sokovih,  pravilna priprava nanj in njegov zaključek. Ogledi slapov, zgodovinskih spomenikov, bližnjih krajev polnih kulturnih in naravnih lepot....Imeli boste nekaj predavanj na temo zdravega načina življenja. Imeli boste tudi dovolj časa zase, za sončenje, branje, samotne sprehode, itd.
Med postom vam bomo pomagali narediti program prehranjevanja in življenja po postu, tako, da se ne boste nikoli več vrnili na stara pota, pa tudi pred vse številnejšimi kroničnimi in drugimi obolenji boste varni. Vitalni in polni energije boste uživali dejavno in ustvarjalno življenje, ki je polno radosti na vsakem koraku. Post je lahko odločilen za pohod v to smer. 
Dnevi vam bodo zapolnjeni s prijetnimi dejavnostmi, tako, da se boste resnično sprostili in nadvse uživali v postu in v najtesnejšem srečanju s seboj.  Pustite se presenetiti!!
Obvestite o programu postenja svoje prijatelje in znance, še posebej tiste, ki potrebujejo spodbude in pravih napotkov, da  z zdravim načinom življenja začno sami krepiti in graditi svoje zdravje.


Kaj naj prinesem s seboj?

Topla oblačila (tudi kapo in rokavice), športna oblačila, športne copate, trenirka, termofor, krtača ali rokavica za tuširanje-masiranje, pribor za osebno higieno, vetrovka, obutev za hojo v naravi, morda pohodne palice, manjši nahrbtnik, plastenko za pijačo, malo žlico (za čiščenje jezika), penasto podlogo za vaje na tleh, dežnik ali palerino .in še kaj po lastni potrebi.
Priporočamo tudi osebni pribor za klistiranje-kupite ga v lekarni (irigator, olje ali lubrikant).


Kako se pravilno pripravim za udeležbo na tem programu?

Za čimbolj uspešno postenje je zelo pomembno prehransko razstrupljanje pred začetkom postenja. Da bi bilo vaše postenje v  našem programu čim prijetnejše, vas prosimo, da se že doma začnete s spremembo prehrane pripravljati na post.
Teden dni pred postom je potrebno (zelo priporočljivo) prenehati kaditi, piti alkoholne pijače in kavo, ter druge industrijsko pridelane pijače. Berite literaturo o postu!!
Prehrana: Teden dni prej začnite uživati vegetarijansko prehrano. Večinoma uživajte surovo sadje in zelenjavo, semena, oreške, sušeno sadje in pijte čim več sadnih in zelenjavnih sokov, ki jih iztisnete iz sveže zelenjave. Po želji lahko delno uživate tudi kuhano hrano, najbolje dušeno zelenjavo, zelenjavne juhe, skratka, samo polnovredno hrano. Odsvetujemo industrijsko predelano hrano, kruh, izdelke iz moke in sladkorja, pice, cvrtja, sladkarije, itd.
Za obroke si vzemite čas, jejte počasi, v prijetnem vzdušju, hrano dobro prežvečite. Začnite telovaditi, teči ali hitro hoditi vsaj pol ure dnevno. Telesne vaje seveda izvajajte po svojih zmožnostih.
Tri dni pred začetkom popolnega posta, je priporočljivo uživati SAMO SUROVO HRANO  (sadje, zelenjavo, suho sadje, oreške, kalčke, kislo zelje, itd) in piti sveže sadne in zelenjavne sokove, čaje, vodo. Literatura: Živa hrana - M. Videnšek in Živeti brez bolezni - E. Gunter, ki jih lahko naročite pri nas po znižani ceni.


Z veseljem smo vam na voljo za dodatna pojasnila.


INTERVJUJI IN ČLANKI


    

    

MNENJA


    

    

Katalog    

    

LITERATURA


    

    

GALERIJA


    

    
    

    

VIDEO


    

    

    

    

POVEZAVE


    

    

Dr. Neal Barnard
Physicians Committee
for Responsible Medicine
http://www.pcrm.org/health

Dr. Joel Fuhrman
https://www.drfuhrman.com/

Dr. Michael Klapper
Nutrition –Based Medicine
https://doctorklaper.com/

Dr. Dean Ornish
Lifestyle Medicine
http://deanornish.com/

Klinika za postenje
dr. Otto Buchinger
http://buchinger.de/

dr. Keki R. Sidhwa - Popolnost naravnega življenja
http://drsidhwa.com/

Klinika za postenje
dr. Alec Burton
http://www.alecburton.com/
http://www.arcadiahealthcentre.com.au/

Vadba rekreativnega teka in triatlona - Celje
http://www.srk-celje.si/

Vadba rekreativnega teka v Ljubljani
http://www.tekaskitrener.si/

Domača hrana iz slovenskih kmetij
http://www.kupujmodomace.si/kupdom/
    

    

MODROSTI


    

    

AUDIO


    

    

Foto album
    

    

2
0
1
9


    

    

1
9
9
2


    

    

NAROČNINA NA REVIJO:
Preporod – V sožitju z Naravo


    

    

SKUPINSKO POSTENJE IN ŠOLA
ZDRAVEGA NAČINA ŽIVLJENJA
FACEBOOK